难得入到西贡就紧系要做足功课啦,我地今日一起身就决定要揾间cafe chill chill☕️去叹个brunch再周围行下。我地黎到见到有poster话登记做会员就可以减$10,而且满$100仲可以有免费咖啡一杯🆓有优惠又点可以错过呢😎。入到黎真系同名一样咁cozy,拣好位睇岩食咩就先去落order,之后就会有店员送餐,上面阁楼估唔到又几大,同埋会静啲,真系唔觉唔觉就会坐左一日☀️。🐒宾尼迪蛋酸种包💰$118👉🏻烟三文鱼牛油果酱宾尼迪蛋👉🏻忌廉菠菜宾尼迪蛋🐒全日早餐(烟三文鱼,炒蛋,香草肉肠,烟肉,大啡菇,乳酪,沙律菜,酸种包)💰$128👉🏻薯饼+$15 🐒法国佬烘焙店水果挞💰$40🐒少爷啤(ClassicAle)💰$54🐒柚子蜜鸡翼💰$48🐒Americano(Hot)💰$38🐒Rose Latte(Hot)💰$47。食物方面选择都好多,无论系想好似我地咁食brunch定想饱啲既main course都有😍不过特别既系佢地竟然有得食法国佬烘焙店既products,咁我就唔洗特登过去买,仲可以坐低慢慢食🪑而店员仲介绍左local少爷啤俾我,对于我呢啲唔识饮酒既朋友好friendly,佢系淡

🐒宾尼迪蛋酸种包💰$118

🐒少爷啤(ClassicAle)💰$54
🐒柚子蜜鸡翼💰$48

🐒Americano(Hot)💰$38
🐒Rose Latte(Hot)💰$47

而店员仲介绍左local少爷啤俾我,对于我呢啲唔识饮酒既朋友好friendly,佢系淡淡既麦味,饮落好顺口而且仲好似带有少少甜味添🍺

另外佢地除左pet-friendly之外,仲有provide pet menu添,就算带埋毛孩黎同朋友吹水或者做野都唔怕会饿亲佢地啦🦮