2022-08-22 217 浏览
🕳 夏茶 🕳搬舖前我记得啲果茶系几好饮 但搬舖后我试过佢嘅oreo牛奶 饮落似翻版oreo 就比我blacklist咗😖 最近屋企人话佢𠮶椰子沙冰好正 系咁叫我试 唯有公道啲试多次(毕竟人地主打果类饮品)P.S 落咗单后店员会比嚿感应器你 如果你行得太远 佢会感应唔到 所以如果冇响但又等咗好奈嘅 记得问吓店员有未🤣 几贴心嘅喺 未领取嘅饮品会摆喺楼面嘅展示柜保冷🧊————————————————————————🐕 芝士草莓雪沙($42)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯目测最多人叫呢款毕竟粉红色嘅外皮最啱打卡价钱喺元朗国嚟讲比较进取先试佢嘅芝士奶盖质感浓稠 比较杰同厚饮落会浆浆地个口Cream cheese味非常香浓突出直头好似食紧NY cheesecake咁味道之浓 质地之厚令咸味喺口腔久违不散 系好食嘅至于草莓雪沙🍓可能我迟咗少少拎 冇乜沙冰感 偏水但都Keep到冰凉 夏天饮够爽快甜度冰度固定 甜度虽然恰到好处 但明显系有糖浆先做到呢个效果当中混入草莓果蓉 草莓味几真仲有少少果肉咬下😯Ok可以有下次 会想试埋其他味————————————————————————
🕳 夏茶 🕳

————————————————————————