一个星期二下午, 放假想去relax一下, 之前已经睇过呢间野嘅食评好多次, 始终因为太远冇机会去试, 今次终于可以感受一下了.入到大澳行左一个圈, 要睇要影都做晒, 最后就系休息一下嘅时候. 老实讲, 我揾到呢间cafe之前系有d迷路的, 因为佢要由一条暗街行入去, 而条街系过桥后果边的.入到去, 老板两夫妇都几热情欢迎, 又好有礼貌好亲切. 我行左出去露天位坐, 同order左Cappuccino+Tiramisu, 老板就同我介绍佢地嘅Straight coffee, 话始终Cappuccino出面都周围有得饮, 咁我就即管试下啦. 杯咖啡好够滑, 睇落好似过份多奶, 但原来饮落好够浓, 老板仲介绍左呢杯咖啡嘅来头.... 只系我唔记得左 另一卖点当然就系只杯, 一只心形杯仲印左双喜, 好有style, 唯一美中不足之处系, 杯咖啡实在太细! 至于件cake, 老板娘话由于系平日, 只系得好少选择, cheesecake or tiramisu, 冇办法啦, 实在唔钟意cheesecake. 件tiramisu size唔太细, 啱我呢d大食之人, 味道方面, 佢地应该系落左

Straight coffee
至于件cake, 老板娘话由于系平日, 只系得好少选择, cheesecake or tiramisu, 冇办法啦, 实在唔钟意cheesecake. 件tiramisu size唔太细, 啱我呢d大食之人, 味道方面, 佢地应该系落左酒的, 亦够浓味, 正㖞!
Tiramisu
另外值得一提但其实又唔驶我多提嘅, 就系佢地嘅环境同景观. 远离市区, 呢度有一种特别嘅风景同感受, 真系好relax
靓景
望出去感觉好舒服
个海就系你脚下
总结: 只要有时间, 必定再黎
2011-04-12
Straight coffee