是晚与老公旧同学饭聚一行十多人来到club chow 吃法国餐, 其实法国菜一向不是我杯茶不过今餐居然比我好大惊喜. 首先睇下个餐牌 果然系高级法国餐全英文, 同老公研究左一阵个餐牌识D唔识D, 跟住个厨师好NICE 出黎比意见. 前菜我地简左白酒忌廉青口同埋 beef carpaccio, 青口一入口软绵绵的配埋佢个SAUCE 真系从未食过咁好味既青口, 真系想食多几碟 老公果个 beef 佢话好好味, 我自己唔食牛就无得试LU~好喇之后就系到我既main course 芝士焗龙虾, 我一向都系龙虾既FANS, 呢个龙虾很鲜甜而且厨师仲要起埋肉等我可以一粒粒咁吉黎食, 如此细心真系值得一赞, 呢个系老公既 angus beef, 老公话好味 最后甜品我们点左 cream bulee and 芒果拿破仑, 两者不过不失啦~呢度好浪漫, 下次同老公两个人黎撑枱脚
果然系高级法国餐全英文,
全英餐牌
白酒忌廉青口
beef carpaccio

芝士焗龙虾
呢个系老公既 angus beef, 老公话好味
angus beef
cream brulee
芒果拿破仑
呢度好浪漫, 下次同老公两个人黎撑枱脚
2012-07-16
白酒忌廉青口