2018-11-18 17 浏览
今日黎佐敦揾个朋友,跟住为左揾个地方好好坐低倾下偈,就费事走出我mk揾野食,一上openrice就见到呢边有多间食打边炉嘅舖头,于是就去左简下有边间好食,行行下见到呢间舖个名叫掌门火锅,作为打边炉发烧友嘅我地,就简左呢度开饭喇。 麻辣锅 一开始就紧系要简个汤底先喇,呢个 麻辣锅个汤底真系好香,入口有浓浓的香料香味,唔洗加入任何嘅配料,而且所有汤料嘅份量绝对唔会小,真系令人对其他配料有更深嘅期待。 猪肉 猪肉份量唔小,煮熟之后入口好有肉味,果阵味令人难忘,好小有餐厅会提供到咁优质嘅猪肉。 今次嘅体验都算几好,比起一般任食嘅舖头所有野都做得好更到位,食材亦都更加新鲜,有机会都要再黎先得