餐厅: 花斑茶社 (黃埔天地)
资讯:

花斑茶社开咗好多分店,而家连黄埔都有喇🥳呢间铺喺Aeon商场入面,铺面阔落光鲜,好易就揾到了☺️初次试佢地d野饮,所以就拣咗佢地店铺都推介嘅味道💁🏻‍♀️黑糖珍珠乌龙奶茶 ($28) 拣咗少糖少冰,乌龙茶炭焙香气突出,茶味香浓,奶茶入口顺滑,唔会苦涩😃黑糖珍珠本身都好有甜味,而且佢地用嘅系大粒珍珠,咬落有饱满Q弹嘅口感,饮完大满足❣️宇治抹茶红豆鲜奶 ($36) 呢杯经典嘅日式饮品,拣咗正常糖同冰,第一啖感觉已经超级惊喜😻虽然无减糖分,但仍然保留到抹茶独特嘅甘甜香味,微甜软稔嘅红豆中和返抹茶嘅回甘,鲜奶味又够浓滑,口感清香滑顺,抹茶控们必定满意🥰两杯饮品都好出色,下次一定会再试埋其他推介😃现时店铺只系收PayMe或者现金💵如果想懒惰一下可以拣电话WhatsApp落单,仲可以有买4送1优惠添🤩最后不得不提嘅系佢地喺铺位隔离留咗个打卡位📸三面墙都贴满Anson Lo嘅相😍神徒们一定唔可以错过👶🏻😸

黑糖珍珠乌龙奶茶 ($28)

黑糖珍珠乌龙奶茶

宇治抹茶红豆鲜奶 ($36)

宇治抹茶红豆鲜奶

2022-02-13
5 分钟 (外卖自取)
黑糖珍珠乌龙奶茶
宇治抹茶红豆鲜奶