是日友人生日 带左佢去位于中环大馆嘅 Aaharn用餐入到去觉得装潢好有格调 灯光令人好放松叫左 2份 long tasting menu 加3杯 wine tasting食到好饱 系一个十分愉快嘅用餐经历 店员都有细心解释每道菜同酒黎之前见到一啲负评都好担心 因为即便获得米芝莲嘅殊荣 都未必每个食客都识得欣赏呢到啲相系放左我觉得好特别好美味嘅野食 配搭大胆新奇但又不失风味 每样食材嘅味道都带咗出黎食到我同朋友都觉得呢间野系值得呢个价值当然都有啲野食系比较中规中矩 个啲就唔会突登拎出黎讲 但唔会话有一样野称得上难食 可能有人觉得好似小菜咁样上唔符合米芝莲嘅风格 又或甚系觉得不如系出面啲泰菜餐厅比多几旧水食好啲 味道都一样出色但我个人又觉得最重要系带唔带到比客人感觉用心嘅用餐体验唔应该只著重味道同份量 更多嘅系食材嘅配搭 总括黎讲 我好满意呢餐饭 !
是日友人生日 带左佢去位于中环大馆嘅 Aaharn用餐
入到去觉得装潢好有格调 灯光令人好放松
食到我同朋友都觉得呢间野系值得呢个价值
当然都有啲野食系比较中规中矩 个啲就唔会突登拎出黎讲
但唔会话有一样野称得上难食
可能有人觉得好似小菜咁样上唔符合米芝莲嘅风格
但我个人又觉得最重要系带唔带到比客人感觉用心嘅用餐体验
唔应该只著重味道同份量 更多嘅系食材嘅配搭
总括黎讲 我好满意呢餐饭 !
Ma Hor
清迈辣椒配鹌鹑蛋猪肉佐炸猪皮
龙虾、柠檬草和新鲜椰丝佐槟榔叶
排骨酸辣汤 脆皮鲈鱼佐三味酱 烤牛肉配烟熏番茄酱 招牌姜黄咖哩蟹配槟榔叶 炒泰式青菜
2024-02-15
庆祝纪念