2017-07-06 104 浏览
去湾仔接朋友放工之后食饭,揾下附近有咩可以坐耐d嘅特色餐厅,见到呢到食西班牙野好似唔错咁,就跟住个地图照住揾,但揾呢间都有点困难,因为地点比较偏一d,行份内街又九曲十三弯咁,兜兜下终于揾到。呢到果然系比较静,揾就要跟住地图啦,可能因为唔太熟路啦,但环境就唔错,唔太嘈吵,可以系到饮下野,倾下计咁我地都算早黎,6点到,餐厅都无咩人,一入门口就见到只风干火腿系到做生招牌,装潢都几有特色。我地叫左几样野食,几样野味道都几好,有点出乎意外。Menu写呢道风干火腿系48个月,食落去油脂好香,肉味浓郁,伴著一片脆多士一齐食感觉无咁咸呢个炒蚬睇落就同中式差唔多,但食落好惹味,而且佢有辣肉肠,蒜同葱一齐炒,同中式嘅豉椒炒系两种感觉。朋友好中意食海鲜,所以除左个蚬之外,仲order左呢个蒜片虾,上菜嘅时候,侍应特别介绍系用新鲜虾,而我地食落又觉得虾肉味新鲜,肉质都有弹性,加埋蒜片炒系提升多一个层次,多士都好好味呢个我就唔记得确实叫咩名,但食落味道就好得,好似系张块多士切条咁,但入边包住芝士,西班牙火腿,仲有黑松露呀!!三样野都系好浓味,食落就出哂三种味道,我最中意嘅就系好香嘅黑松露味😋仲留系口腔内一段时间

我地叫左几样野食,几样野味道都几好,有点出乎意外。

48个月黑毛猪

辣肉肠煮蚬

蒜片虾

芝山黑松露三文治

呢个我就唔记得确实叫咩名,但食落味道就好得,好似系张块多士切条咁,但入边包住芝士,西班牙火腿,仲有黑松露呀!!三样野都系好浓味,食落就出哂三种味道,我最中意嘅就系好香嘅黑松露味😋仲留系口腔内一段时间!

整体黎讲,呢到野食真系几有质素,特系d特色野食。而侍应都几好服务,每次上菜都会介绍一下,系上菜慢左d同价钱就贵左少少,不过想静静地两三个倾下计,食下野黎呢到就岩啦。

2017-07-04
48个月黑毛猪