中秋节两小口子揾地方食个饭应一吓节!㨂呢道真系为咗想食得舒服一D!上到嚟,地方好大,亦有足够空间,不过发现大多数系国语人!由于身边果位都系国语人,自己突然发现成了社会的少数!两个人食咗大约千四蚊!好贵!所以我呢D「少数族裔」真系唔太适合嚟叫咗:烧鸭一份,味道我会认为深井好食好多!D肉干又鞋! 不过够多汁,保返D水份!上汤介菜,上汤太浓,其实叫上汤介菜系因为想清清地,呢碟上汤浓又油,早知叫蒜蓉炒仲好!炆牛肋腩,呢个就好食,好入味,好多牛肋,腩煮得够淰!焗蟹盖,冇想像咁好食!$180一只,两只起!老实讲,真系啖啖蟹肉,冇厄人! 不过我prefer 太平馆果只多D!要真心投诉系~~- 叫两个白饭,食咗半餐都唔嚟,叫咗4个服务员跟,每一个都好似好有诚意话即刻跟,但之后冇咗影!唔想客人咁cheap叫白饭,咪直接话冇白饭供应啰,呢D地方卖service,但却败于service~- 抬上面一碟食完嘅烧鸭碟,同一碟食咗一半嘅牛腩煲,叫服务员帮忙收一下,佢竟然选择收咗只食咗一半嘅牛腩而唔系只「吉碟」! 如果系红星、巧彩呢D level,我ok ,但呢度嘅service其实就计算在味道之中!今时今日,特别
中秋节两小口子揾地方食个饭应一吓节!
㨂呢道真系为咗想食得舒服一D!
叫咗:烧鸭
炆牛肋腩,呢个就好食,好入味,好多牛肋,腩煮得够淰!
焗蟹盖,冇想像咁好食!$180一只,两只起!

要真心投诉系~~

- 抬上面一碟食完嘅烧鸭碟,同一碟食咗一半嘅牛腩煲,叫服务员帮忙收一下,佢竟然选择收咗只食咗一半嘅牛腩而唔系只「吉碟」! 如果系红星、巧彩呢D level,我ok ,但呢度嘅service其实就计算在味道之中!今时今日,特别高级菜馆,味道其实已不止在于口福,更在于整个进食体验!

食物水准:唔差,但唔值$1400
服务质数:
。「针」茶,除咗第一杯嚟到即「针」之外,全餐饭冇人会帮你再「针」茶!
。会miss单,冇人用心跟单,我见隔离枱最后找数一样miss咗,有嘢冇嚟!

整体,如果想舒舒服服,服务ok,食物有咁上下水平,其实「利夗」「美♡」都唔会比呢度失色!

呢餐饭食得开心绝对唔系呢度嘅食物水准,服务质数,而只不过系同钟意嘅人一齐食而已!
2017-10-04