2020-02-04 221 浏览
今日放工约左朋友食野,最近街上唔多人出街,行街都舒服D,所以一早买完想买既野就拿拿声去食饭,再番屋企啦。🤭上网揾到呢间楼上餐厅,叫做一鸣烧,系串烧铺黎架,朋友钟意食串烧,所以我地决定去马!😏环境好靓好有日本风情,装修简单而舒服。野食选择都几多,有唔同串烧同烧物,好似置身系日本嘅串烧店咁。😍我比较钟意食牛油焗金菇同大阪烧,出面做呢两样食物唔会咁花心机。牛油焗金菇好浓烈牛油味,但又唔会好油腻,岩哂我地食。😘大阪烧上枱仲系热,系即叫即整架,卖相好吸引,有哂唔同既酱汁,好有诚意,即刻谂起喺日本回忆。💓最后饮番杯热柠水,清一清喉咙。整体嚟讲价钱合理,唔会好贵,下次多D人黎可以食多D野啊😍

牛油炒金菇

大板烧