2023-09-11 64 浏览
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯汤底原只花胶鸡炖翅汤打边炉最重要嘅唔系过炉,系个汤底。平时鸡汤好惊会太油腻,但系依间就非常足料,真系成只鸡放入去里边煮。汤入面真系有好大块鱼翅,味道鲜甜又入味,净系个汤我都忍唔住饮咗几碗。饮完之后就可以正式打边炉啦。小食打边炉好多时都要等啲肉类煮熟,所以依个时候最适合叫啲小食。我自己就最推介依款虾胶酿油炸鬼,虾胶足料又弹牙,连埋油炸鬼一齐食真系好香脆。而另外一款金甲炸鱼肉亦都相当出色,浓厚嘅咸蛋黄味,无论系打边炉或者就咁食都可以。肉类食得打边炉就一定要有肉类,我就推介特级即日新鲜牛颈脊,见到油花就知道有几吸引,充满牛肉香又软腍。如果唔想食牛肉嘅朋友,不妨可以试吓日本猪豚肉,同样入口即溶。海鲜如果嫌肉类太单调,海鲜都好多选择。可以试吓佢哋嘅九节虾,冰镇方式可以保持住虾嘅鲜味。另外仲有桂花蚌、手打墨鱼滑和潮州鱼蛋都可以试吓㗎。甜品唔好以为火锅铺就冇甜品,佢哋嘅甜品缤纷鲜果凉粉锅真系打卡度十足,有一种腾云驾雾嘅感觉,凉粉亦都好冰凉又爽口,非常消暑。如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️⋯♡⋯

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

海鲜

甜品

你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

去滚 (铜锣湾)
铜锣湾登龙街1号金朝阳中心2期Midtown27楼

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯