2016-06-20
今日做完野系佐敦周围行,本来谂搭西铁走,跟住突然见到呢间餐厅.之前系朋友度都有听过,今日咁岩见到就走左入去试下。一入去可能我地都比较早,所以唔洗等都已经有位。红烧乳鸽根据餐厅职员讲呢个红烧乳鸽系要提前预先准备的,我地好好彩咁岩有客人取消预订,我地今晚就有口福食,乳鸽入口够晒嫩滑,一啲都唔会干,仲好多肉汁,而且外皮又烧得够晒脆,餐厅果然系即叫即整,一啲都无花假。水煮鱼水煮鱼最重要嘅一点系鱼肉入口要够滑,餐厅呢碟水煮鱼入口够晒滑,而且辣味十足,份量亦都好足唔会太小,不过花椒有点过多,小一点花椒让食客不要太麻了,影响水煮鱼真正的味道。豉油皇炒面豉油皇炒面最紧要系面要炒得够干了,厨师炒得唔错,份量十足嘅同时炒得够干身,个人系豉油皇炒面嘅粉丝,餐厅绝对值得一赞因为面唔会湿,味道又够平均。二个人食三个𩠌食到饱晒,真系好满足,绝对值得再黎
一入去可能我地都比较早,所以唔洗等都已经有位。 红烧乳鸽
根据餐厅职员讲呢个红烧乳鸽系要提前预先准备的,我地好好彩咁岩有客人取消预订,我地今晚就有口福食,乳鸽入口够晒嫩滑,一啲都唔会干,仲好多肉汁,而且外皮又烧得够晒脆,餐厅果然系即叫即整,一啲都无花假。 水煮鱼
水煮鱼最重要嘅一点系鱼肉入口要够滑,餐厅呢碟水煮鱼入口够晒滑,而且辣味十足,份量亦都好足唔会太小,不过花椒有点过多,小一点花椒让食客不要太麻了,影响水煮鱼真正的味道。 豉油皇炒面
二个人食三个𩠌食到饱晒,真系好满足,绝对值得再黎