(非会员)
2009-05-13 57 浏览
今晚同屋企人食晚饭﹐ $198鲍鱼餐(平日$198﹐ 假日$398)﹐ 同妈妈庆祝生日﹐ 上第一道汤已经出事﹗个金瓜竹笙翅系独立一盅盅上的﹐个waiter 放低个汤﹐ 一o野拿起个盖﹐ 盖边o既黄色汤连"倒汗水"一并大大滴洒落我条新裙到﹐ 我立即“哗”一声呆了望住条裙~ 可能系黑色裙o既关系﹐ 个waiter 唔知真定扮睇唔到﹐ 唔好意思都无句就走开左o﹐ 我自己用湿纸巾系o甘抹裙。 个客人o甘o既反应﹐ 就算真系唔肯定有无整亲人﹐ 都问句ar~ 就o甘走开真系不负责任~呢度门面好似high high 地o既地方﹐个个都好似系mug经验o既人﹐ 唔多惦~ ( d 人好生手﹐ 表情好奇怪﹐ 呆呆o既又有﹐ 笑得尴尴尬尬唔知做mug o既又有~ 唔通系学生实习﹖叫做比较好d既﹐ 就真系个鲍鱼鹅掌﹐ 我唔识分mer 系好鲍鱼﹐ 但个鲍鱼整得几软身﹐ 姨甥仔同姨甥女系o甘cher 住要食﹐ 个金瓜翅几好味﹐ 其他﹐ 包括个虾﹐ 全部当系配菜算。 $198﹐“一”试无妨。 weekend $398﹖ 一定唔食。啊﹐ 仲有﹐ 个餐有个汤面﹐ d鱼腩好似唔系好新鲜﹐ 觉得味道一般﹐ 但最后

第一道汤已经出事﹗

用湿纸巾系o甘抹裙。
~

叫做比较好d既﹐ 就真系个鲍鱼鹅掌
﹐ 我唔识分mer 系好鲍鱼﹐ 但个鲍鱼整得几
一定唔食。

啊﹐ 仲有﹐ 个餐有个汤面﹐ d鱼腩好似唔系好新鲜﹐ 觉得味道一般﹐ 但最后小
姨甥仔向大家都食o左半碗面o既时候﹐ 嚷著要食面﹐ 唯有order 一窝汤面俾佢同几
位男士share﹐ 好奇怪﹐ 我先生问系咪真系同跟餐个面一样﹐ 因为觉得好食 D。
令我怀疑系因为个窝汤面系收正价 ($168/窝)﹐ 所以D料用得好D。

值得一赞o既系﹐ 地方宽敞﹑少d人﹐ 静d (不过呢个对餐厅o黎讲就唔系好事)。

金瓜竹笙翅 - 都几多竹笙
金瓜竹笙翅 - 我o个碗发现有一梳翅﹗﹗ ="D
鲍鱼鹅掌
唔知mer 虾﹐好咸﹐ 好“鞋”
买原价o既就ok~ 跟餐o既就...
乳鸽一般﹐ 好无mug 肉
杏仁露﹐ 唯一印象 - 好杰