2020-07-04
第一次写食评,因为真系食得好唔开心好唔开心好唔开心! 我同男朋友周年纪念,一去到原先已经book咗位,但去到又要再等位,不过唔紧要啦,都冇乜所谓!入到去想嗌一支酒先,每一个waiter都系睇你唔到,系扮睇唔到! 见你举手,会个头识得反方向望去另一边,直情开口叫停佢就话你等等先,几经辛苦叫到嘢食,食物OK啦,不过不失的!其实食一餐开心嘅饭,除咗嘢食好食之外,都希望至少系食得开心....不过绝对可以食到成肚气!睇我哋枱有个侍应,金色短发叫Esther, 佢系真系神级冇礼貌!系我哋未食完嘅时候,谂住再想加多一样食物, 叫咗其中一个侍应比餐牌我哋,比餐牌嘅𠮶位侍应完全冇提过Last order ! !我谂我哋睇咗10秒都冇,呢一位Esther 9秒九冲过黎话,佢哋已经last order, 如果系叫嘅话要而家立即,即刻,决定食乜嘢!跟住我男朋友好礼貌咁同佢讲: OK ,one minute 跟住佢好坚定ge回应: NOW. I said NOW! 𠮶个眼神同语气凶狠到,好似命令紧我哋咁!跟住我地都系同佢讲:SORRY咁唔要啦!根本都未开始睇本餐牌,佢已经用命令式,好冇礼貌嘅语气!其实AQUA
因为真系食得好唔开心好唔开心好唔开心!
我同男朋友周年纪念,
一去到原先已经book咗位,但去到又要再等位,
不过唔紧要啦,都冇乜所谓!
几经辛苦叫到嘢食,食物OK啦,不过不失的!
其实食一餐开心嘅饭,除咗嘢食好食之外,
都希望至少系食得开心....
不过绝对可以食到成肚气!
睇我哋枱有个侍应,金色短发叫Esther,
佢系真系神级冇礼貌!
跟住我男朋友好礼貌咁同佢讲: OK ,one minute
跟住佢好坚定ge回应: NOW. I said NOW!
𠮶个眼神同语气凶狠到,好似命令紧我哋咁!
跟住我地都系同佢讲:SORRY咁唔要啦!
根本都未开始睇本餐牌,佢已经用命令式,
好冇礼貌嘅语气!其实AQUA身为一间所谓高级又收人中价钱嘅餐厅,普通只系有小小礼貌嘅服务,都完全做唔到。讲紧系最基本嘅礼貌!冇特别要求你哋任何一样野!
最基本嘅Last order都应该同客人讲声吧!
连M记啲姐姐都有礼貌过佢哋!
就算你间餐厅有几高贵,有几好食,其实人哋见你啲侍应咁都吓亲。
今次特别咁针对一位侍应,因为就算其他侍应扮见唔到又好,咩都好,到最后都系冇礼貌唯独是呢一个Esther .