七夕梗系要食足七餐贺吓佢啦!早餐灿记三𩠌巨形三文治、午餐蔡润记鱼蛋粉加底、下什茶林记排骨饭,依家晚饭到好煮意醉鸡煲,已经好饱啊 ﹗化悲奋为食欲,下星期先减啦 ﹗食过翻寻味 ﹗第二次黎帮衬。有过上次既经验,今次坚持等主舖,干净光猛舒服又清静好多。 药膳鸡煲细,唔洗叫咁多鸡,两个人食碗细够啦,要留肚试其他野麻。虽则鸡件未到新鲜鸡咁好食,不过都食得出有淡淡鸡味。虽则略肥,不过都唔会成煲油。肉质滑溜有咬劲,薄薄一层皮,肥膏唔会太多,加上香浓又唔会过甜既醉鸡汤底,满意既。如果多一点酒香,又多一点孳材,而少一点甜就更正喇。大火滚起就落鸡,再大火滚起就熄火浸到鸡熟为止,咁鸡肉就够晒嫩滑喇,美味 ﹗汤底香浓,甜味、药材味都好平均,好好饮啊。活九孔鲍,仲识郁架㖞,今日啱啱返啦。生坳坳成只掉落汤度,几分钟食得。搣走食道同个咀就可以成只啪入口,肉质非常弹呀啊 ﹗千奇唔好掉左我最爱既内脏呀,我全家都挣住食依旧似润既部份,精华所在 ﹗味道甘香,质感同鸡润差不多,不过更软棉更多汁,而且带海鲜既鲜味,正呀 ﹗手切本地新鲜肥牛,虽然无上次咁肥美油润,不过都一样美味 ﹗滑中带咬口、浓味中带鲜甜,新鲜最紧要,好食啊 ﹗今次仲送在成棵金菇同几片云耳㖞,多谢晒,我记得上次无架。脆鲩鱼腩,上次都有叫黎食,今次无咁甜又无咁脆味,但都好满意,爽口多汁,赞。手打鲜墨鱼汁墨鱼丸,招牌墨鱼丸系依度比任何食材都更重要,超美味 ﹗香弹爽又多汁,无需多讲,自己黎试啦 ﹗手打赞岐乌冬,照旧以乌冬做结尾,咁就够晒饱可以返屋企瞓觉喇 ﹗口感咽韧滑溜,只有手打会有咁既质感同味道,汤未够浓郁,加点辣豉油,正呀 ﹗饮埋啲汤先。饱饱 ﹗膳鸡煲细、手切本地新鲜肥牛、脆鲩鱼腩、手打鲜墨鱼汁墨鱼丸、手打赞岐乌冬、活九孔鲍,满意满意,我会再黎架 ﹗

手打鲜墨鱼汁墨鱼丸
脆鲩鱼腩
活九孔鲍
手打赞岐乌冬
药膳鸡煲细、手切本地新鲜肥牛、脆鲩鱼腩、手打鲜墨鱼汁墨鱼丸、手打赞岐乌冬、活九孔鲍
2014-08-02
手打鲜墨鱼汁墨鱼丸