2019-03-15
今日约咗家姐系TST食饭。不过大家都系行到边食到边。 系我等紧家姐嘅时候, 见到有一个人型小笼饱派传单。 原来系乐天皇朝。加拿芬广场2楼, 见到等LIFT有条大长龙, 所以行楼梯。餐厅好大,坐位就几舒服。 餐牌都有好多食物选择。真系唔知拣咩好!拣完食物, 自己填食物单再交比职员第一款必定系皇朝小龙包8只-8只都唔同的。黑松露-味道浓郁。芝士-但我觉得芝士味唔够。人参-好香人参味。麻辣-少少麻辣味。鹅肝-鹅肝味特出。仲有蟹粉/蒜香/原味。肉汁及肉都好好味。只是觉得小龙包顶就厚咗少少。整体好味的肉碎干煸四季豆-味道唔错。四季豆嫩。冇渣葱花皮蛋豆腐-豆腐切得好薄, 加上葱花皮蛋, 味道香而清新。皇朝话梅骨-味道酸酸甜甜, 排骨又淋, 好开胃呀蟹粉炒饭-必食推介。新鲜蟹粉煮成宪汁, 捞埋饭一齐食, 好香浓蟹味, 又有好多蟹糕. 老田家菜肉云吞汤-一碗有六粒大大粒嘅云吞用上猪骨汤, 汤唔油腻又好好饮桂花酒酿丸子-唔太甜,酒味香浓,丸子细细粒香煎豆沙窝饼-豆沙同样唔太甜。而且饼皮唔油。食落香脆。(一般上海舖食嘅豆沙窝饼比较油。但呢度嘅豆沙窝饼一d都唔油)今晚餐饭,食咗咁多嘢。连埋加一茶介都系$68
餐牌都有好多食物选择。真系唔知拣咩好!
拣完食物, 自己填食物单再交比职员
肉碎干煸四季豆-味道唔错。四季豆嫩。冇渣
皇朝话梅骨-味道酸酸甜甜, 排骨又淋, 好开胃呀
桂花酒酿丸子-唔太甜,酒味香浓,丸子细细粒
今晚餐饭,食咗咁多嘢。连埋加一茶介都系$685.30。抵食。
题外话/补充资料:
要赞吓职员, 每位服务态度非常好.