2019-08-21
听说, 呢度最出名嘅8色小笼包,除咗8色有八个颜色之外,唔知味道系点样嘅呢!今日终于可以嚟试下啦!环境都好幽静,地方都算几大又够光猛,座位都好舒服,侍应生招呼一坐低就放了一盅茶一碟小食,小食都几吸引下, 有花生栗子好淋呀。 茶原来是茶胆嚟嘅!我觉得茶比较浓,佢仲细心度到给一壶滚水添!点菜时间~~😁😁当然系要试下呢个出名皇朝八色小笼包啦!我觉得有啲似七星伴月加埋就变成8色小笼包,有八个颜色当然有百种味道啦!等我逐一介绍下先,原味 人参 鹅肝 黑松露 芝士 蟹粉 蒜香 川味共8色,侍应生说由第一粒中间𠮶粒食先,一路氹氹圈顺时针食,哈哈!有点晕呢! 讲真啦!我哋两个人又点会食到8种味道㖞! 梗系拣自己最钟意食嘅味道先啦!讲到特别原来最特别都系啲馅,真系薄皮咸多仲好多juicy添!特色我谂应该系块皮𠮶度喇,再点埋僵丝一口放落个口度,热辣辣果然好出色。👅💦捞拌海中宝~~酸酸甜甜很浓郁的醋味,配埋爽口青瓜丝加海蜇爽口弹牙,还有四只虾,虾仔碌碌极爽口。竹筒剁椒鱼片~~成个竹筒上,好吸引因为好多红椒丝仲有冬菇丝云耳,好重四川味,本人唔系好食得辣!所以有一碗白饭应该可能会好啲。😂酸辣汤拉面~~又系辣,不
点菜时间~~😁😁
当然系要试下呢个出名皇朝八色小笼包啦!
捞拌海中宝~~
竹筒剁椒鱼片~~
酸辣汤拉面~~
又系辣,不过是酸辣,配埋拉面再加海鲜衬托下成碗酸辣汤拉面非常出色😁😁
清炖鸡汤~~
呢个有点失色,因为相与实物太过不符,谂住炖鸡汤起码都有啲料吖,原来只系三嚿仔鸡肉而且个汤真系好细呀!味道有点迟普通鸡汤一般般。
雷沙汤圆~~
热辣辣四粒雷沙汤圆,成粒入口,成个口充满芝麻味,面团也搓得好软滑,少少甜好味。