2015-07-11
又系工厂区食晚饭,星期五晚都唔洗好似出面咁排长龙。上到去门口好似冇餐廰名,但对个地址又岩,所以就入左去。入面装修唔豪华,有D80年代嘉年华感觉。要特别告介打算泥食既朋友,唔赶时间先好泥,D野食上得好慢,等到我地胃酸上面。比负评唔系话佢难食,只系等到花儿也谢了~先泥既系自家浸蕃茄,配上酱汁,淡淡地感觉清新。再泥系蕃茄蓉汤,口感不算太幼滑亦不太粗糙,酸酸地同平时出面饮的不同。蒜蓉包好松脆 食完前菜,等左一粒钟,主食终于上枱,「鸡肉烟肉长通粉」个碟好大,但中间装送位好细,饿到极点既外星人真系超担心唔够食。唔知系咪太肚饿,觉得好好味,酱汁调配同烟肉鸡肉好夹,用料唔马老虎,亦唔会好漏。再泥系「黑松露野菌意大利饭」,个饭湿左D,但好有黑松露味,D野菌款款都唔同味,几得意。餐饮选左西洋菜蜜甜品系奶冻,好有奶味,不太甜饭后总结,虽然份量睇落好少,但外星人都可以食饱饱离开。但9点离开,落到大堂竟然锁左闸,仲要冇管理员,揾左好耐先知要坐LIFT落停车场走,真系吓亲。不过八月天应该系家庭式经营,用料唔错,只系太多人时未必应付到。
先泥既系自家浸蕃茄,配上酱汁,淡淡地感觉清新。 再泥系蕃茄蓉汤,口感不算太幼滑亦不太粗糙,酸酸地同平时出面饮的不同。
唔知系咪太肚饿,觉得好好味,酱汁调配同烟肉鸡肉好夹,用料唔马老虎,亦唔会好漏。 再泥系「黑松露野菌意大利饭」,个饭湿左D,但好有黑松露味,D野菌款款都唔同味,几得意。 餐饮选左西洋菜蜜
甜品系奶冻,好有奶味,不太甜 饭后总结,虽然份量睇落好少,但外星人都可以食饱饱离开。