上次喺深水埗间炯记手撕鸡食完之后,男朋友一直对佢个猪手同鹅油捞面念念不忘,今晚泱定去长沙湾分店—炯记餐室食多次!本身天气冻我想打边炉,但如果叫完火锅再单点猪手同鹅油捞面又唔抵又惊食唔晒,所以今次都系叫返个Set Dinner 二人满足套餐($198)有两碗是日老火汤同可乐。酸辣蒜香云耳好开胃。麻辣鸡肾爽口,少少麻辣好惹味。麻辣手撕鸡(例牌)个麻辣酱唔会抢晒d鸡味,而且唔知点解我觉得今次鸡肉多左?!如果叫lunch可以叫手撕鸡捞面或者肠粉!秘制酱皇猪手(四只)系男朋友心心念念,佢话d猪手好入味又够咬口!郊外油菜,唯一唔钟意落太多酱油,建议落返碟边或者另上。主食我地叫晒两个做太子鹅油捞面,鹅油好香又唔会好似猪油捞面咁肥淋淋,正!男朋友话食多几次都唔厌XD

麻辣鸡肾

麻辣手撕鸡

秘制酱皇猪手

男朋友话食多几次都唔厌XD
2022-12-01
等候时间
5 分钟 (堂食)
麻辣鸡肾
麻辣手撕鸡