2018-01-13
今日下午要去做facial,见仲有时间就食左野先。记得之前有朋友推介过喺湾仔地铁站附近嘅Masala Train,于是乎我决定去食呢间!Masala Train地方不大,堂食座位只有三个。不过可能因为佢地刚开铺,我去到嘅时候未有其他客人,唔洗惊冇位坐XD 由于我系唔食得羊所以叫左Chicken Tikka($58,可选要唔要辣),即叫即制够晒新鲜滚热辣!个roll都几长几大份,一咬落去,入面d生菜、洋葱、蕃茄、青椒同埋用印度香料腌好嘅鸡肉涌晒出黎!而且佢个roll酱汁落左好多,食落劲juicy!食到一半我先发现佢嘅辣会不断喺口腔内回转,辣得好过瘾!我终于明白朋友点解推介比我食喇,因为佢重口味得黎,味道系有层次,口感亦好丰富!我另外亦叫左杯Mango Lassi($25)芒果味极浓郁,酸酸甜甜够晒fresh,刚好中和返个roll XD 整体唔错去开𠮶头可以试试,下次我想试佢个芝士卷!
今日下午要去做facial,见仲有时间就食左
整体唔错去开𠮶头可以试试,下次我想试佢个芝士卷!