平時已經經過Amigo 1987好多次,咁啱有朋友介紹,今日終於黎食左了。🤓舖頭有兩層,所以提供好多座位。如果多人會俾卡位你坐,我諗可以坐到8至10人!叫左一個dinner set,有沙津、是日餐湯、主食同甜品。是日餐湯係甘筍湯🥕,睇相都睇到甘筍打得好綿,且夠杰身,味道適中,好似食左好多甘筍,好健康咁😂😂沙津菜新鮮同大塊,份量ok啦,有一塊巴馬臣風乾火腿,火腿冇死咸,不錯😋👍🏻意大利飯軟硬剛好,唔會帶硬令人覺得難消化。每啖飯都有甜椒粒同埋洋蔥粒,為creamy既意大利飯增添不少口感,亦令正體味道同香味有所提升。南瓜汁溶入意大利飯中,食哂成碟都唔會濟同膩👍🏻👍🏻三文魚係玫瑰花形狀,入口好易融化,希望大朵啲啦🤪唯一失望係粒帶子,比想像中細粒同薄身。甜品乳酪雪糕估唔到咁好味😋😋杯身特意用雪凍左既不銹鋼杯,防止雪糕溶化。佢同平時既yogurt口味相似,但比較creamy,與別不同!埋單仲送左50蚊coupon tim,又有藉口帶其他人黎食啦😝😝

叫左一個dinner set,有沙津、是日餐湯、主食同甜品

甘筍湯

意大利風乾火腿沙律