2011-11-26
很少去楼上cafe开餐, 这次是和教会的弟兄姊妹一同试这家新开的日式cafe "Miracle House" 感觉蛮不错呢! 一上到来, 因为是新开张, 陈列虽然比较简单, 但胜在环境干净, 感觉舒服, 亦有board game和免费wifi供客人.食物方面, 这天来到, 有几款地道的日式定食, 我地一行六人, 分别点了 " 亲子井" "吉列豚肉定食" "冲绳地道炒野菜" "唐扬炸鸡定食"本人其实好想试和风吉列炸虾饭, 但因为这几天喉咙不适, 所以点了 亲子井, 但系并没有失望, 很有日本定食的风味, 首先要讲下个前菜, 日式沙律, 真系好好味, d 菜好新鲜, 酱汁好fresh, 如果有得单点呢个前菜更好, 我会食好多,好多....哈哈...前菜仲有个日式青瓜 和 面豉汤... yummy!主菜: 亲子井 ...煎的蛋够厚, 鸡肉亦鲜嫩多汁...好有日本定食的风味. 其他弟兄姊妹都好满意自己的定食, 因为环境不错, 我地食完仲一边饮野一边倾计到差唔多成11点先走. 下次一定会再来试个炸虾定食!
感觉蛮不错呢!
和免费wifi供客人.
" 亲子井"
"吉列豚肉定食"
"冲绳地道炒野菜"
"唐扬炸鸡定食"
其他弟兄姊妹都好满意自己的定食,
下次一定会再来试个炸虾定食!
题外话/补充资料:
我留意到呢度有间vip, 可以提供8-10人的包场服务, 我觉得唔错,
因为有时未必有太多人可以包场, 但又想有个私人空间一排朋友
倾下玩下. 下次约埋班老死都要book间vip房倾下计, 玩下.