2017-12-28
今日仲放紧假, 同朋友行旺角, 行到攰攰哋去食lunch。呢间cafe都几大, 空间好阔落, 座位舒适, 最怕位与位之间太密同朋友倾唔到计,呢度绝对唔会,同埋个环境都几适合包场开party。少少肚饿 ,叫咗炒意粉"囊"下个肚 。黑松露炒鲜带子虎虾意粉($108), 呢个爆like, like在啲意粉炒得好干爽好好食好弹牙,啲意粉炒到索晒啲黑松露同香料嘅味,只虎虾好大只啖啖肉,带子都好厚身,仲有好多杂菌。招牌汉堡配薯条($138),个汉堡包真系高到有成只手板咁大,配料有洋葱,蕃茄,沙律菜,大咖啡菇,烟肉,免治牛肉,配个蜜糖芥末汁,佢个面包本身烘过脆脆地,咖啡菇同牛肉系juicy多汁嘅, 牛肉本身肉质比较鲜嫩, 同埋因为本身系由免治牛肉压成一块汉堡形状,咬落去块汉堡牛肉比较松散,口感系较易咬开嘅,佢肉汁juicy系甜甜地㖭, 我觉得最好食都系配埋佢个蜜糖芥末汁, 呢个汁好开胃。炸薯条系粗身,分量都几多,食几条都好饱肚。海盐焦糖牛奶咖啡($39)-下图左,平时好怕叫焦糖嘅饮品, 因为怕好甜, 但呢杯海盐焦糖牛奶咖啡又ok㖞, 焦糖同牛奶咖啡取得平衡, 唔会太多焦糖味或者太多牛奶味而饮唔到咖啡
海盐焦糖牛奶咖啡($39)-下图左,平时好怕叫焦糖嘅饮品, 因为怕好甜, 但呢杯海盐焦糖牛奶咖啡又ok㖞, 焦糖同牛奶咖啡取得平衡, 唔会太多焦糖味或者太多牛奶味而饮唔到咖啡味,呢杯系又饮到焦糖又饮到咖啡,仲有少少海盐嘅咸咸地。
无论饮品定食物,配合同平衡好重要,呢到煮嘅食物同饮品 都做到呢个平衡,而且味道几好,价钱中等唔算贵, 仲有其他小食沙律甜品选择 ,饮品都仲有咖啡花茶沙冰之类,呢到同朋友倾下计食下嘢系唔错㖞。