2019-10-19
观塘工厦好多隐世嘅楼上Cafe,Call Me Chef亦系其中一间。今次同朋友系lunch hour尾上去庆祝生日,人唔算多。可惜买左蛋糕先发现餐厅最出名嘅系千层蛋糕,下次有机会要留肚试一试。🙈一开始会上左一个西汤同埋沙律。之后先会上主菜。蘑菇忌廉汁芝士野菌意大利云吞🌟意大利云吞入面包左芝士同野菌,忌廉汁煮到好香好滑,云吞细细只所以每只都沾到足够嘅忌廉汁,食完另一只停唔到口再食第二只。真系好正🤤香煎柚子鸡腿肉配香甜蕃茄烩饭🌟睇到第一张相就知佢好足料,鸡腿肉大到见唔到啲蕃茄烩饭😂,鸡腿肉够厚,煎得好香口,食落去啖啖肉,个烩饭(risotto),用蕃茄煮到好入味,食落亦都好清,好健康好fresh😋微辛奶油明太子带子意粉🌟虽然佢系白汁样,但食落去系有少少辣,所以唔会好腻,好开胃,加埋明太子有少少日式感,好特别!饭后甜品😋意大利雪糕球🌟网络平平无奇,但个雪糕好香好滑,感觉应该用咗好浓郁嘅牛奶。最后食埋呢个雪糕球令到满足度爆分。🤤
一开始会上左一个西汤同埋沙律。之后先会上主菜。
蘑菇忌廉汁芝士野菌意大利云吞🌟
香煎柚子鸡腿肉配香甜蕃茄烩饭🌟