2005-12-16
去铜锣湾行街,拣左呢间食晚饭:Towngas Avenue Cafe煤气公司开既restaurant,听落几得意,ha 打开menu,set dinner 一个main course都要17x,重要系乜都无包,都几贵!加多$40可以多个汤、$70可以有埋前菜~ 贵~! 不过好食!而且服务算好专业... 甘笋包- 不过不失既餐包,当然都已经比一般餐厅既餐包有水准蘑菇忌廉汤配新鲜无花果及黑松露菌油- 个名好长,食唔出有无花果,不过个汤煮得好香滑,味道一流!系我既回味既dish法式酿鹌鹑- (个名后边果段唔记得左喇\_/ ) 鹌鹑味道唔算特出,个汁亦都麻麻,我嫌略苦,反而系酿系鹌鹑里面、用忌廉炒过椰菜花非常好味 餐饮点左hot chocolate,不过只系麻麻 临走时个waiter突然拎左个芝士蛋糕出黎,话系间店既三周年纪念送既,突然有我最爱既芝士蛋糕出现,真系好惊喜ar!!! \_/
煤气公司开既restaurant,听落几得意,ha
甘笋包- 不过不失既餐包,当然都已经比一般餐厅既餐包有水准
餐饮点左hot chocolate,不过只系麻麻