2020-06-08
今日返工唔记得咗带饭,出去食个快饭先😋 谂起谭仔三哥新出嘅酸辣捞薯粉所以就去咗试嗱。我由中学开始都好钟意食三哥,又平又大碗又好味,大个咗反而少咗食,今日就去寻回三哥嘅滋味😝🍜 酸辣捞薯粉 (五小辣) ($39)呢个新出嘅酸辣捞薯粉系由五小辣起跳嘅,平时食开十小辣嘅人都可以挑战吓,不过唔食辣嘅今次就无缘啦👻呢个捞薯粉用咗「三哥秘制酸辣汁」,食嘅时候完全感受到「香」、「麻」、「辛」、「辣」四种味道喺舌头炸开,食得超过瘾👅 而且仲特别开胃添💓捞薯粉入面有木耳、猪耳、粟米片、青瓜、芫茜、香葱,我仲加咗鱼片头添(+$5),好丰富😋🍹 咸柠梳打 ($10)食完个酸辣捞米线,最啱就系加返个梳打gur一gur佢!谭仔三哥今次仲出埋咸柠梳打,系泰式嘅味道呀😋呢杯梳打好大杯,仲可以解辣添😝#酸辣捞薯粉#原创独创三哥酸辣汁##咸柠梳打#香港美食#蜜桃乳酸#hkfoodie#foodiehk
🍜 酸辣捞薯粉 (五小辣) ($39)
🍹 咸柠梳打 ($10)