2020-03-24
唔知各位身边有冇啲无辣不欢嘅朋友呢?🤨 近排三哥竟然出咗款辣嘅饮品,钟意食辣嘅朋友一定唔可以错过。🌶️爆辣小猪腱 ($23) 一份就总共有三块猪扒。🥩 猪扒嘅肉质好软腍,而且肉味都好浓郁。😋 烹调时落咗孜然粉,所以特别有种烧烤嘅风味。🔥 虽然佢叫上「爆辣」小猪件,而且面头都好多辣椒,好似好辣咁。🥵 但系,其实食落去辣度唔系特别高,感觉有啲似五小辣呢个level。🖐🏻 猪扒咁惹味,配上米线都几衬。👆🏻杂果宾治五小辣 (加配$10) 唔知辣嘅饮品,大家试过未呢?🤪 谭仔三哥竟然出咗呢一款辣嘅杂果宾治!😯 开头饮落去,就系普通杂果宾治嘅酸甜味道,而且都几好饮添。😆 之后,辣味就会慢慢涌出嚟,而且集中喺舌头较后嘅位置,而且麻辣嘅感觉仲会持续好耐,感觉真系好特别。😬 同埋食米线嘅辣嘅感觉好唔同。😂 饮呢个配埋上麻辣米线真系有全方位地辣嘅感受,好特别,绝对值得一试。👍🏻
爆辣小猪腱 ($23) [好味度:7/10]
杂果宾治五小辣 (加配$10) [好味度:7/10]