2020-10-08
亞士厘道上樓嘅呢一間串燒店, 勝在地點夠方便, 又有串燒食又有啤酒飲, 三四知己坐埋一齊傾下計, 可以減減壓。自家製惹味燒雞肉串,以串燒嚟講極度厚肉,雞肉嫩滑而醃得入味,廚師細心除去雞皮,食得多都唔會有罪疚感。特色燒免治雞肉捧,雞肉棒口感紮實,配上照燒汁同埋七味粉已經相當好味,如果有埋個月見汁點下嘅話,相信會更加相得益彰。燒大辣牛丸,竟然連牛丸都有令人滿足嘅牛味,咬開個橫切面見到粒粒細碎嘅辣椒,絕對辣得過癮, 愛辣嘅朋友值得一試。芝士蟹籽燒玉子,從其他食友嘅相片見到呢個玉子燒咁特別就嗌咗一份嚟試下,蟹籽嘅脆卜卜口感同玉子嘅軟綿綿非常配襯,味道方面亦係兩極,蟹籽嘅鹹鮮同玉子嘅清甜相輔相成,再加上芝士呢個中間人,真係好食到無朋友。香燒金菇牛肉卷,肥牛外層燒得香脆,金菇盡索牛肉嘅精華,加上黑椒同埋牛肉呢個絕配,沒有不好吃的理由。勁辣跳舞雞翼,雞翼肉質嫩滑,辣度嚟講我會俾譚仔三小,對於食開中小辣嘅我未至於要跳舞。自家製金黃醬廣島蠔,廣島蠔蠔身飽滿,口感滑嫩,廚師將蠔嘅熟度掌握得啱啱好,入口非常 Juicy,個金黃醬有少少以 Mmayonnaise,同個蠔味好夾。微辣肉碎原條燒茄子,大大隻嘅原條
微辣肉碎原條燒茄子,大大隻嘅原條燒茄子,對切後喺面頭灑上海量嘅辣肉碎及恰到好處嘅孜然,令人食到停唔到口。