2018-04-29
今晚又同大家介绍好野,就系荃湾大鸿辉21楼既《鲜一夜》。 我地有4个人,3女1男,我同其中1位朋友先到,另外2位会迟少少,侍应哥哥见我地闷闷地,就好好心咁提我地可以出去饮野先。 呢度酱料同饮品都系自助,想点配点饮都得,而且选择多,尤其系饮品,任君选择。仲有我最爱既雪糕,暂时记住先,打完边炉先食甜品。 等左一阵,另外2位朋友到埋,可以上菜。首先上既系鸡煲,但系落单前唔记得讲走芫茜,呢度服务好好,侍应姐姐立即同我地换,仲叫我地等等,因为芫茜味浓,就算夹走左都会有味,师傅另外炒1煲俾我地。 佢地执生好劲,上住其他菜式先,首先上《花胶翅炖汤》,够哂浓郁。之后系《鲍汁扣鹅掌鲍鱼》,够哂稔,唔会黐牙。然后系刺身拼盘,有5样刺身,够哂新鲜。 到差唔多食完,个鸡煲亦都整好,个鸡煲既好味程度系鸡嫩惹味,连D洋葱都有鲜甜味。 食完鸡煲,就打边炉,呢度算系半放题式,安格斯肥牛及海鲜拼盘系跟个火锅一齐既,之后既配料可以任点,一轮可以点5样,唔使点太多食唔哂做大嘥鬼。配料种类好多,总有1款岩大家。我地点左药膳跟麻辣鸳鸯锅,大家食下倾下,到10点半就散水走人。 总结黎讲,$3XX可以食到鸡煲、刺身、仲可以打埋边炉