2019-09-29 146 浏览
之前行荃湾广场见过呢间西餐厅装修好吸晴,成间都粉红色好有少女风感觉👱🏻‍♀️💕但一直都未有机会食,始终同男朋友一齐食d咁少女既野好似好怪咁。难得今日朋友生日,又系几个女仔,于是就book左呢间餐厅。不过一入到去就有点失望,见到有空既sofa卡位(影相位比较靓),但带位侍应就安排另一个座位比我地。可能我地人数只系得三位,同埋订座果阵冇指定要坐果到,所以大家去之前可以试下话要指定坐sofa卡位。我地三个人叫左一个Bossy Royal Set (两位用),包括两碗汤、两个小食、一个主食、两份意粉Pizza,但不包野饮而且小食系得半份量,部分指定菜式仲要额外加钱,例如龙虾包、海胆意粉。职员都好好系order前有提醒系要加钱。可惜间餐厅系要收切饼费,所以我地冇系果到食埋蛋糕。食物系会放系三层架到上菜📸即刻相机食先。不过食物貌相就一般,特别系个主食:烧一口安格斯牛肉(底层),太干身冇肉汁,而且冇牛味。去到(中层)系蜜糖鸡软骨,虽然外表唔太靓,可能都炸左一段时间,但味道甜甜地,几开胃。最后去到最(上层)系龙虾包,肉层爽口鲜甜,而且面包系烘过好脆好有牛油味,值得一赞👍🏻呢碟海胆忌廉蟹肉意粉($148)
Bossy Royal Set (两位用)

呢碟海胆忌廉蟹肉意粉($148),好creamy好浓郁,ontop有少许海胆做配碟,美中不足就系唔觉有蟹肉系面到。
海胆忌廉蟹肉意粉

烟肉芝士焗啡菇($48)属于前菜部分,但份量太少,得一只,如果多人食既话唔建议叫。
烟肉芝士焗啡菇

因为set裹面唔包饮品,所以另外叫左杯小王国苹果茶($58) ,味道清香,酸酸甜甜,而且有青苹果肉系到。可惜职员冇主动加热水,杯热茶都好快变左暖。
小王国苹果茶
2019-09-23