2024-01-19
自从屯马线开通左之后🔍,我地多左去屯门,元朗揾食。今日来左荃湾西附近呢间餐厅食晚餐,见到网上评价一直好高,所以今日特意来拜访一下。👅我地三个人点左4个送:✅水晶鲜虾饺,外皮非常娇嫩,鲜虾肉质鲜美。✅蒜香鲜虾春卷,食咗呢啲蒜香鲜虾春卷真系一个开心😃嘅经历!外皮炸得金黄酥脆🥠,啖啖都系满足感。咬落去听到嘅「卡滋卡滋」声,加上𠮶种轻微嘅焦香味,真系惹味到不得了!春卷入面嘅虾仁又新鲜,又弹牙,每啖都感觉到海鲜嘅鲜甜,虾仁同蒜香嘅味道就好似天造地设嘅组合🦐。而且,佢哋将蒜味调节得刚刚好,系咁令人回味,又唔会过于浓烈。啲蒜香味道渗入到虾肉入面,每一口都充满惊喜😲。同点心酱🥢嘅配搭真系冇得顶,酸甜嘅酱料将蒜味同鲜味升华咗,食落去后韵长,令人一次又一次嘴馋。仲有,春卷嘅大小正正好,一啖一个刚刚好,无论系朋友聚会定系一个人慰劳自己,都堪称完美之选👌。而家市面上各种春卷琳瑯满目🌟,但系呢款蒜香鲜虾春卷绝对能够在众多选择中脱颖而出。唔单止系因为味道正,更加因为每次食都能够带来温馨同享受嘅感觉💖。下次再有机会,我肯定会再嚟几次,想探索下佢哋美食嘅每一层次!总结一句,呢碟春卷真系令人食指大动👍,值得一试再试!✅
我地三个人点左4个送: ✅水晶鲜虾饺,
外皮非常娇嫩,鲜虾肉质鲜美。 ✅蒜香鲜虾春卷,
而家市面上各种春卷琳瑯满目🌟,但系呢款蒜香鲜虾春卷绝对能够在众多选择中脱颖而出。唔单止系因为味道正,更加因为每次食都能够带来温馨同享受嘅感觉💖。下次再有机会,我肯定会再嚟几次,想探索下佢哋美食嘅每一层次!总结一句,呢碟春卷真系令人食指大动👍,值得一试再试! ✅极品溜沙饱
包好松软,入面好creamy 同埋好juicy。 ✅烧卖皇
大大兜,烧卖好多肉,D材料非常入味。烧卖皇那烟韧口感,加上鱼肉香气,蘸点豉油、辣椒油都非常好食。我地好中意食,所以叫左两笼。