2009-07-27
每年大概呢个时候,总有一个特别原因要来这间餐厅,一尝它的招牌餐--鹅肝牛柳餐,吃了三年了,质素及份量都始终如一,好似三年前用天使面,而家用咗扁意粉。龙虾浓汤够热够浓,有一旧小龙虾,汤味道ok的,可以改善的反而系佢加入去个粒唔知油焗定油炸的面包粒,比较油腻比较硬,大煞风景。三文鱼挞挞上的三文鱼碎加蟹子都好味,出错嘅地方又系旧面包,系硬而唔系脆,师傅,救下啲多士包啦!加个白酒煮蚬做头盘,热热地份量少少地,三十几蚊,又ok㖞。鹅肝牛柳扁意粉,味道ok好份量足,牛柳够味,不过好似系腌过个只,不过都恰到好处,都有牛肉味。鹅肝够肥够熟算厚身,我平时系吉之岛买一块咁嘅size都起码$40,所以呢个餐抵食架喇!朱古力心太软比起有啲餐厅算比较大旧啲,热朱古力浆加冻云呢那雪糕,有双重口感啊!重有系朱古力浆唔会太甜,抢咗雪糕啲味。不过如果加一小块薄荷叶做装饰,就靓好多啦!加杯冻饮清下味蕾,超爽呀!有上网印嘅coupon八折,两个人加埋一,$344蚊,重有现塲演唱情歌民歌,仲想点!还有那个Samson哥哥,尽力校个无线台比我追个剧集,虽然净系睇得十五分钟,都好开心喇!其他待应哥哥都好落力殷勤。好想佢地改善下水
加个白酒煮蚬做头盘,热热地份量少少地,三十几蚊,又ok㖞。
好想佢地改善下水吧对出至toilet嘅装修及清洁,纸碎垃圾多及地面较湿滑,收银后面又有一箱箱货,破坏餐厅个feel啦!