2020-07-11 1830 浏览
上次食过佢个外卖炒饭之后,味道比想像中好,虽然以地区黎讲就好似贵左少少。今日咁岩黎联和墟,又好肚饿想食d大大碟既饭,一于就入去食番个炒饭先。上次净系食外卖,都冇留意佢menu既选择原来都唔少。刺身寿司乌冬,牛猪鸡鱼全部都有。我都系叫番上次个炒饭。炒饭连set,有碗淡少少既味噌汤、小碟中华沙律同一旧西瓜。炒饭既份量对我黎讲好够,我两点几先黎食,食哂都够去到晚餐先觉饿。炒饭既料唔少,除左有三文鱼肉,仲有飞鱼籽同一啖海胆。都唔好话得果一啖仔咁少,海胆的确系贵价野,而且果一啖仔系够令你食得几开心。海胆既鲜度同味道都唔错,食到一半捞少少饭食,可以为成碟饭加分。唯一一个我觉得需要说明多d既地方系其实个炒饭本身系辣辣地,但menu完全冇提。我食得辣,当然冇问题,不过对于唔食得辣既人黎讲,就会伏左,少辣都系有辣吧。

我都系叫番上次个炒饭。

炒饭连set,有碗淡少少既味噌汤、小碟中华沙律同一旧西瓜。