传说中康城食茶木系贵啲, 还掂新开冇耐就试下,咦又好似真系贵过其他店,乜个个晚餐都百零蚊起跳嘅,定系太耐冇食而家真系全线都咁贵. 还掂贵就叫左个平时少机会食到嘅三文鱼茶渍饭,先上饮品同甜品,柚子蜜搞完都偏淡味似饮柚子水,甜品Ok 不算惊喜,系自家制凤梨酥同雪糕球,份量偏少一个人食刚好唔太饱肚. 但先上甜品怪怪地. 等左阵, 主菜送到,卖相几好,感觉都高级. 三文鱼煎得好香好厚肉,咬落唔干身,都算几好味. 三小碟渍物(炒米,樱花虾干,鲣鱼薄片)都香口,捞饭惹味,加埋个香浓高汤更能带出三文鱼鲜甜味. 整体味道都OK, 不过真系略贵. 见其他分店就咁叫呢个饭$98 ,呢度一定要叫成个餐($138+10%),好似逼你叫咁,唔系好抵. 另外一提呢度只收电子支付不收现金.

另外一提呢度只收电子支付不收现金.
2023-12-19
  • 三文鱼茶渍饭