2018-02-15
今次既晚餐真系相当难忘,真心热烈推介比钟意食三文鱼既朋友仔,虽然数码港系真系有啲远,但食到咁新鲜咁美味既食物真系觉得好抵阿我不嬲都食好少野,但一食完个三文鱼即刻食欲大增阿,唔讲咁多,即刻同大家介绍下我地食左啲咩啦!枝豆枝豆又热又甜,如果你同我一样去亲日本餐厅必食既话,呢间值得一试!三文鱼寿司 新鲜 入口即溶三文鱼真系不得了,好味到识跳舞阿!不但新鲜,仲入口即溶,系我食过既三文鱼入面数一数二既好食,好味指数爆灯!冷豆腐如果你系豆腐迷或者你身边有人好钟意食豆腐,咁你真系要试下呢个冷豆腐,佢配上青瓜同蕃茄仔,仲有个汁,配搭好match又好味,赞!牡丹虾剌身 肉质弹牙 鲜甜呢个牡丹虾剌身肉质相当弹牙,味道亦非常鲜甜,好味到晕!立鱼汤海鲜锅足料!特别系立鱼超好食,又香又有浓郁既鱼味,连我一向唔钟意食鱼既人都夹多几旧黎食阿!而且材料都好大旧例如带子、青口、蟹、虾等等帆立贝特上卷呢个特上卷真系要试下,佢配搭左青柠汁、牛油果 去衬托带子既鲜甜,而且有蟹籽鱼子去增添口感,一流!云丹蟹粥呢个蟹粥好足料,食一啖都食到海胆蟹肉蟹膏三重口感三文鱼腩寿司三文鱼腩同三文鱼一样入口即溶,而且肥美肉身厚,一试难忘海胆寿
枝豆
三文鱼寿司 新鲜 入口即溶
冷豆腐
牡丹虾剌身 肉质弹牙 鲜甜
呢个牡丹虾剌身肉质相当弹牙,味道亦非常鲜甜,好味到晕!
立鱼汤海鲜锅
帆立贝特上卷
云丹蟹粥
呢个蟹粥好足料,食一啖都食到海胆蟹肉蟹膏三重口感
三文鱼腩寿司
三文鱼腩同三文鱼一样入口即溶,而且肥美肉身厚,一试难忘
海胆寿司
我平时就麻麻地海胆既,但呢个海胆一食入口就溶左,而且零腥味,真系颠覆左我对海胆既感觉,只能话呢个海胆真系好新鲜
帆立贝寿司
如果你钟意食带子,一定要试下呢个,个帆立贝好甜好大旧
总括黎讲,你真系要去食一次,只要食一次,你就会有种好幸福既感觉,食过翻寻味!