2016-08-08
我身边嘅朋友每逢放假,都想捉我四围去,知我钟意揾新餐厅食好嘢,今日就去咗旺角呢间唔错嘅小店!Cafe就系先达商场上面,喺大厦旁边有升降机。入到餐厅,环境比较宁静,地方整齐播住一啲音乐,可以静静哋坐一𠮶下昼!餐厅有多张沙发,毛公仔陪伴,跟窗口位置有榻榻米高台设计,可以比一班朋友去包场玩!大约三点到餐厅,啱啱开门,今日餐厅只有一位店员坐镇,食物一道道送上,仲时不时过嚟问吓我哋意见,感觉亲切。另外,餐厅有好多卡game游戏玩!餐牌用人手写上,好比公式化嘅餐牌,小食由$32起,饭同意粉就$78起,我哋嗌咗一个甜品,同两个主菜!先嚟一杯玫瑰生果红茶,香气随着热力飘出,果味酸甜好开胃。衬托深啡色木纹餐枱,影相都特别靓。三文鱼蘑菇忌廉汁意粉虽然意粉份量好多,蘑菇味香浓,忌廉汁丰富,但都比三文鱼抢哂风头,金黄色嘅表面好吸引,鱼皮煎成脆身,鱼肉带有脂肪,唔会干身。升级鳗鱼日式炒饭炒饭上面足足有一整条鳗鱼,系餐厅食真系好少有,如果去超级市场买一条都要80蚊,餐厅真系落我重本,上面放啲紫菜,令卖相更加精致,炒饭用烧汁调味,加上蔬菜颜色变得丰富,食起上嚟好轻松,鳗鱼好肥美,同炒饭好配合!最后都有啲饱啦,就嗌一
大约三点到餐厅,啱啱开门,今日餐厅只有一位店员坐镇,食物一道道送上,仲时不时过嚟问吓我哋意见,感觉亲切。另外,餐厅有好多卡game游戏玩! 餐牌用人手写上,好比公式化嘅餐牌,小食由$32起,饭同意粉就$78起,我哋嗌咗一个 甜品,同两个主菜! 先嚟一杯玫瑰生果红茶,香气随着热力飘出,果味酸甜好开胃。衬托深啡色木纹餐枱,影相都特别靓。 三文鱼蘑菇忌廉汁意粉
虽然意粉份量好多,蘑菇味香浓,忌廉汁丰富,但都比三文鱼抢哂风头,金黄色嘅表面好吸引,鱼皮煎成脆身,鱼肉带有脂肪,唔会干身。 升级鳗鱼日式炒饭
炒饭上面足足有一整条鳗鱼,系餐厅食真系好少有,如果去超级市场买一条都要80蚊,餐厅真系落我重本,上面放啲紫菜,令卖相更加精致,炒饭用烧汁调味,加上蔬菜颜色变得丰富,食起上嚟好轻松,鳗鱼好肥美,同炒饭好配合! 最后都有啲饱啦,就嗌一个 甜品share,不过我哋都系三心两意,好彩餐厅有一个下午茶餐,有三款甜品,分别系朱古力窝夫、焦糖炖蛋及野莓干冻糕,有唔同层次嘅口味,特别系野莓干冻糕酸酸地啱晒闷热嘅夏天! 趣亭餐饮馆 Chatting Cafe
星期一至日: 15:00 - 23:00
可以包场开praty!
Tel: 9534 0470
旺角亚皆老街83号先施大厦401室