2019-03-31 96 浏览
在弥敦道在上二楼,门面不大,装潢也不精致,具有「隐世西餐」的感觉,一入门口已经很好奇,究竟系咩食物得到大致好评。幸运地得到窗边二人座位,俯瞰著繁忙的弥敦道,感觉不错。星期日下午3点几仍有lunch set可以order,每个餐都跟左一西汤+包一杯$34饮杯。我就补了差价,叫左杯cappuccino,味道唔错,有淡淡既咖啡味,仲好滑。- 香煎比目鱼,一上菜已经感受到好香口,鱼皮煎得够香肥,鱼身则保持入口即融,比目鱼配上特制既黑松露汁,有意不想到既感觉!- 伴菜有沙律同薯条,几仲意呢个薯条粗度,同鱼一样,外脆内林,一样香口。- 黑松露牛面颊肉烩意大利饭,第一啖已经有惊喜!意大利饭煮得非常软,未必系传统意大利饭个种外生内软既做法,但系就煮得非常入味,食完唔怕胃痛,而且好多汁,食落唔会攰,又唔会干。- 香煎鸡胸牛油果酱法包,正常正常,都几好食。鸡胸口感同味道都正正常常,牛油果酱份量唔会太多,唔会咇晒出黎,食得非常方便,唔会左跌右跌。小总结:- 星期日都有lunch set,而且选择多- lunch set menu上试左三款,味道同口感都有特色

幸运地得到窗边二人座位,俯瞰著繁忙的弥敦道,感觉不错。

香煎比目鱼

黑松露牛面颊肉烩意大利饭

鸡胸牛油果酱法包

小总结:
- 星期日都有lunch set,而且选择多
香煎比目鱼
黑松露牛面颊肉烩意大利饭