2022-12-03
系中环街市对面,行过少少就系Donki,地点方便。餐厅走暗黑优雅路线,中间有个蚝吧,有多款生蚝选择。一坐低,店员会问要Still or Sparking Water,两款都要收钱的,但如果会叫酒,都唔需要水。🔸Oyster Platter + White Wine (1 Bottle) $298 ‼️推荐‼️呢个价食到12只法国生蚝加成枝白酒,性价比高,都好岩情侣庆祝。当日蚝系 Ostra Regal ,出生于爱尔兰,大少少就移去法国养,咁样算唔算系集结两国之优?!?😂 总括,咸味唔会过重,出奇地有淡淡既果香,适合配白酒。个人觉得加少少柠檬汁已可以带出鲜味,中意浓啲可以加鸡尾酒汁。惊食唔晒12只,都有半打蚝 ($168) 选择,但只会跟两杯白酒。 智利白酒倒出呈淡黄色,香气清甜,容易入口,适合配海鲜同白肉👍🏻🔸香草柠檬烧美国走地野鸡仔 $248香草柠檬为成道菜增添香气,走地野鸡仔皮脆肉嫩,容易切开。伴菜有蕃茄仔、连皮薯仔同半个蒜头,连鸡一齐焗,吸晒流出既鸡油,好满足。酱汁带少许蕃茄酸甜味,几开胃,同野鸡仔、配菜都match。🔸越南米网春卷 $68炸米网春卷皮特别脆,一咬就松散开。入面包左芋
‼️推荐‼️
🔸香草柠檬烧美国走地野鸡仔 $248
酱汁带少许蕃茄酸甜味,几开胃,同野鸡仔、配菜都match。
🔸越南米网春卷 $68
炸米网春卷皮特别脆,一咬就松散开。入面包左芋头同肥猪肉,难得食落又唔腻。