2022-10-14
📍𝘽𝙚𝙚𝙨𝙮 𝘽𝙖𝙮 🏠 一幢三级历史建筑 去食lunch当日系平日 所以唔算多人 唔使等位🕒 入到去有位唔知系经理定老板超级热情 好友善😍 本身睇到几多食评话食物好一般 都有谂过食第二间 但系见佢个环境好靓 咁就抱住一试嘅心态我叫春鸡😝 因为我觉得春鸡系一样几普遍但唔容易整得好食嘅菜色 出面要够脆 入面又要锁住啲肉汁 仲要腌得够味真系唔简单 好彩佢冇令我失望🤣✌️ 佢焗得唔干 食物够热 但系我略嫌佢腌嘅调味唔够均匀 佢啲肉有一达达橙色 有色既位特别有味 冇色嘅位置会比较淡 但系我ok因为唔钟意食太多味精 牛扒好食 肉质好嫩滑 带有浓烈炭烤味🥩 唯独系份量比较细 男士可能要再加side dish先够饱🍕🍔🍟跟餐嘅幼薯条分量劲多 但有啲偏油 🥗沙律菜几新鲜🍮甜品系panna cotta 几好食 唔系好甜 (叫set包餐汤 or salad 一个main 饮品同甜品) 留意返3pm 会转Afternoon tea set menu▪️服务质素我会俾100分 服务员好好人 叫我哋去埋楼上末开放嘅位置参观 ▪️环境都唔错 有露台 outdoor 如果天气凉啲望住个海景食真系好chill▪️价钱中规中矩
🏠 一幢三级历史建筑 去食lunch当日系平日
所以唔算多人 唔使等位🕒
牛扒好食 肉质好嫩滑 带有浓烈炭烤味🥩
🍟跟餐嘅幼薯条分量劲多 但有啲偏油
🥗沙律菜几新鲜
🍮甜品系panna cotta 几好食 唔系好甜
▪️价钱中规中矩 对得起食物质素
等秋冬天嘅时候再去过🥳
餐厅有个烤肉拼盘好出名 不过应该要四个人先食得哂 如果几个朋友去大家可以去order试下🤤