2023-07-15
入得屯门三圣邨,梗系要食海鲜啦!今次系我第一次入三圣,所以求其揾咗一间入去试吓😬间餐厅都几阔落,入面有啲大枱,啱晒成班人嚟一齐嗌下海鲜饮下啤酒😬见OpenRice 个个都嗌咗一碟菠萝咕噜肉,所以我都嗌咗一碟,除此之外,仲叫咗一个西兰花炒鱿鱼同埋炒通菜🫶🏻先讲咗碟菠萝咕噜肉先,佢嘅菠萝唔系就咁罐头菠萝咁简单,而系有一个真菠萝放喺隔离🤪个菠萝面头有轻轻烧过🙈咬落去系非常多汁仲要好甜😍 而啲肉都炒得啱啱好,落唔会话肉质好柴,个表面仲脆脆地😆而个西兰花炒鱿鱼都几好食,鱿鱼系好新鲜,咬落去弹牙得来唔会太Un,味道好鲜甜🧡啲西兰花唔会炒到好淋,咬落去都仲系好爽口😋最后一样就系个咸鱼茸炒通菜,个通菜非常嫩口,咬落去唔会有渣,唔会好干,加埋啲咸鱼蓉食落就好香口,用嚟捞饭一流🤪整体嚟讲我觉得呢间啲嘢食都几好食,如果下次嚟嘅话应该要带多啲friend嚟,咁就可以share啲海鲜一齐食🧡