2015-08-27
2058 浏览
近年黎香港好多自助餐都有生蚝食,不过好多间都良莠不齐,试过澳门既够鲜不过就细只,香港有啲平价既就唔新鲜,最惨既系去工厦买都试过有不愉快既经验,所以朋友介绍黎呢间之前都唔敢有好大祈望。因为返工既关系,所以比较迟先到,好在食到最后都无比人赶头赶命咁赶走。入到门口就见到个冷盘bar,一般既沙律寿司都有,不过我就无乜兴趣,一开始就当然系扫生蚝先啦。睇返介绍先知原来我食大只呢啲系日本蚝,因为太贪心既关系,一开始食几只就再食唔落,见到有人话啲生蚝离壳,咁我都觉得怪怪地,点解个带子位会切得咁靓架呢?不过唔谂啦,食落口先最紧要,食落口又几鲜㖞,起码食落无怪味先啦,食左五只左右就KO左,留肚食左啲甜虾同三文鱼。三文鱼切得都厚,味道鲜不过有少少筋,甜虾就连壳既,所以食既时候有少少麻烦,不过有头甜虾的确好食啲,而且有啲虾籽连埋,食落都好新鲜,唯一不足就系呢两样系轮住上,一次系拎唔哂两样既。另外仲有翡翠螺,当然同平时果啲一样,有啲鲜味咁啰,细食既就唔好浪费quota喇。留左肚食下啲热食,始终食左个饱肚感会强啲。烧西冷,同平时既烧牛肉差唔多,烧汁黑椒汁同芥末都有,属一般。另外仲有猪肋骨同鸡翼都无太大惊喜,反而个
留左肚食下啲热食,始终食左个饱肚感会强啲。烧西冷,同平时既烧牛肉差唔多,烧汁黑椒汁同芥末都有,属一般。另外仲有猪肋骨同鸡翼都无太大惊喜,反而个炸饺子又几好食,无摆到林哂~熟既海鲜我就唔太大兴趣,不过睇落都应该唔错既~
最后当然系饮杯咖啡食少少甜品作为个ending啦,豆腐花都整得唔错,我就好好彩,啲豆花无比人撩到散哂~蛋糕以朱古力味比较好食,反而个苹果金宝呢,面头既包粒又几好食,但苹果就酸左少少,个西班牙油炸鬼都值得试返旧。
最后又系饱到行唔郁咁制,又系时候要减肥了~