2015-10-04 840 浏览
三号风球ge晚上,梗系留系室内稳阵D啦!行完诚品之后再上多几层,见到一间装修怀旧ge餐厅,同男友一致决定入去试一试!「虾多士」烤得香脆ge法包上有满满的虾肉,虾胶弹牙,多士炸得金黄香脆,上面仲夹杂香葱和芝麻,口感好丰富,点埋沙律酱仲好味!今次第一次食,印象难忘!两杯饮品都令我哋好surprise,「菠萝粒粒冰」&「红豆冰粒粒奶茶」因为冇谂过分别系用菠萝同红豆制成冰,个idea好正 !「避风塘软壳蟹炒面」我就从来唔食软壳蟹,但男友讲到好好食,咁我就试咗少少......感觉唔错,炸得香口,而且非常惹味!男友食到停唔到口添 ,好在软壳蟹份量都唔少!我就最欣赏个炒面,面够干身,辣味刚好,没有油腻的感觉!呢餐宵夜都几饱,因为个虾多士都几有份量,想再叫多个甜点食吓都唔得嘞!下次一定要再嚟试埋其他嘢食......等我呀【罗麦记】!

「虾多士」

「避风塘软壳蟹炒面」

2015-10-03