2023-08-03
٩(•̤̀ᵕ•̤́๑) 不能错过, 虽然系三访,半年后发现质素不跌反升ꜰɪɢꜱ & ᴡᴀʟɴᴜᴛꜱ ᴘᴏᴍᴇɢʀᴀɴᴀᴛᴇꜱᴀʟᴀᴅ $105无花果合桃石榴果黑醋沙律以为沙律捞捞吓好容易整,但其实唔系度度都整得好味。个人觉得沙律除咗汁之外就最紧要系个菜的新鲜程度。baby spanish好合我胃口,以黑醋贯穿整个大碗每一啖都有黑醋风味。toppings有figs & fetta cheese,食食下仲发现同样咁新鲜既walnuts. 除咗份量够大之外,一个头盘salad都反映到店家taste同埋对自己出品食物的态度。ꜱʟᴏᴡ ᴄᴏᴏᴋᴇᴅ ʙᴇᴇꜰ ᴄʜᴇᴇᴋ ʀɪꜱᴏᴛᴛᴏ $138牛面肉炖炆得好腍,连根位平时我嫌弃的部份都是像啫喱般软熟。牛肉酱汁部份没有花巧,保留到牛肉香味,而加咗芝士片片既risotto就重奶味d,味道抗拒不了ᴘᴜʟʟᴇᴅ ᴘᴏʀᴋ ʙᴇɴᴇᴅɪᴄᴛ $118wow, that suprised me! 上碟仲同店员确认多次我叫benedict啵,睇样真系估唔到原来佢就系egg benedict,更加估唔到上面一大堆系咩黎。原来系切到有幼既青苹果丝,加入黑椒和红椒的调味,
无花果合桃石榴果黑醋沙律
ᴘᴜʟʟᴇᴅ ᴘᴏʀᴋ ʙᴇɴᴇᴅɪᴄᴛ $118
wow, that suprised me! 上碟仲同店员确认多次我叫benedict啵,睇样真系估唔到原来佢就系egg benedict,更加估唔到上面一大堆系咩黎。原来系切到有幼既青苹果丝,加入黑椒和红椒的调味,有仲地中海风味。拨开后见到水波蛋、猪肉丝、面包,酱都保留系hollandise sauce + cheese. 系好食完有d腻,但层次非常丰富。当中的红&黑椒、芝麻调味令其升华至国际舞台,带到香料丰富的地中海风情,但同时又有半只脚踏在英国食紧个egg benedict,再睇翻自己原来系旺角cafe,环游世界一周。
ꜱᴇᴀ ꜱʜᴇʟʟꜱ ᴡᴀꜰꜰʟᴇ ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟɪꜱᴇᴅ ʙᴀɴᴀɴᴀ $105
焦糖香蕉是再一次吃了,之前都有介绍过,今次摆盘又唔同咗,采用方形不锈钢盘。两款酱和vanilla雪糕整齐排列在旁,比起之前有个杯仔咁点黎食就分得清楚d。waffle系我个人最爱,不论是这个贝壳形还是她松软的味道。必叫不用说。
ᴘᴀꜱꜱɪᴏɴꜰʀᴜɪᴛ$50
35度高温来一杯热情果苏打真系cool~ 饮得出是水果茶既份量,果肉满满,比起我平日饮到既手摇饮品浓度会再高d!
ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ (ʜᴏᴛ)$40
傻架,个拉花2个钟都冇消泡,系咩做架...so cute & so nice
ᴘᴜʟʟᴇᴅ ᴘᴏʀᴋ ʙᴇɴᴇᴅɪᴄᴛ
无花果合桃石榴果黑醋沙律
ᴘᴀꜱꜱɪᴏɴꜰʀᴜɪᴛ
ʜᴏᴊɪᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ (ʜᴏᴛ)