2022-12-15
天气冷冰冰,又系时候出动食鸡煲打边炉,今次为求交通方便,我哋拣咗旺角女人街附近,如果唔系朋友带路我都唔知道 滚喜火锅专门店 CP值咁高!装修简约,有卡位,座位空间感足够,干净企理,食物质素也不错。任食芝士\麻辣鸡煲+任食60多款火锅配料每位$208起 三重芝士鸡煲 + 秘制麻辣鸡煲我哋咁钟意食鸡煲,梗系要食晒两只味道啦!店家好大方,可免费加鸡件,换煲加上汤才加 $20。秘制麻辣鸡煲我最钟意刺激,麻辣鸡煲可以选不同辣度,不过我又唔系好食得辣,所以小辣就最啱我口味,秘制麻辣酱汁爆炒,麻香、辣味很突出,鸡件嫩滑多汁食落更加惹味,卖相讨好。三重芝士鸡煲特色是三重芝士,非常邪恶同时用上三款唔同 cheese 🧀 高成本制作,拉丝效果一流,芝士香味浓郁,芝士汁包著鸡件好香,肉质保持鲜嫩,鸡味满足芝士控一定要试吓!鸡件可以无限追加,不过我哋两个人已经好满足,之后起动用鸡煲底打边炉啦!任饮任食60多款火锅配料和饮品【肉类】美国肥牛.安格斯•西班牙黑豚肉 •蒙古羊肉卷 •滑鸡件•猪颈肉 •牛舌 •午餐肉我觉得最正一定系安格斯顶级肥牛,脂肪分布平均、色泽亮丽,肥瘦适中,厚薄刚刚好,5成熟入口即溶,肉质非常
任食芝士\麻辣鸡煲+任食60多款火锅配料
每位$208起 三重芝士 鸡煲 + 秘制麻辣鸡煲
我哋咁钟意食鸡煲,梗系要食晒两只味道啦!店家好大方,可免费加鸡件,换煲加上汤才加 $20。 秘制麻辣 鸡煲
我最钟意刺激,麻辣鸡煲可以选不同辣度,不过我又唔系好食得辣,所以小辣就最啱我口味,秘制麻辣酱汁爆炒,麻香、辣味很突出,鸡件嫩滑多汁食落更加惹味,卖相讨好。 三重芝士 鸡煲
鸡件可以无限追加,不过我哋两个人已经好满足,之后起动用 鸡煲底打边炉啦! 任饮任食60多款 火锅配料和饮品
【肉类】
我觉得最正一定系安格斯顶级肥牛,脂肪分布平均、色泽亮丽,肥瘦适中,厚薄刚刚好,5成熟入口即溶,肉质非常软滑,牛味够浓郁。
美国肥牛也不错,欣赏小店用料新鲜,牛肉鲜红色,有牛味,口感软淋,唔使点酱汁都好好味。
另外西班牙黑豚肉肉质鲜嫩,食落嫩身,口感丰富。 【丸•肠 •饺】
牛根丸 .芝心丸•香菇贡丸 •海胆九•芝士肠•黑椒肠•蒜蓉肠•蟹柳棒•午餐肉•鱼皮饺• 牛柏叶•鹅肠•猪皮 •鸡子• 鱼片头 •鲜虾云吞(自家制) •鲜虾水饺(自家制)
自家制鲜虾云吞和鲜虾水饺🥟一定要试吓!除左有虾的鲜味,仲多左一份手工嘅味道,咬落有层次,保持原汁原味。
而配黑椒肠•蒜蓉肠•蟹柳棒•午餐肉 增加了口感,同平时食嘅普通肠仔味道好唔同,台湾肠味道浓,肉质比较软嫩,味道更丰富。 【海鲜•里品】
海虾 •脆鲩片•白鳝片 • 水鱿•鹅肠 •猪皮• 鸡子等 新鲜海虾🦐 一个不错的选择,好有口感少少Q弹,肉质弹牙好鲜味😋。
海鲜配料多,白鳝片有惊喜,好新鲜够弹牙,非常鲜甜。 【菇菜】
鲜金菇•鸡脾菇 •秀珍菇 •豆卜•皇帝菜 •生菜•娃娃菜 .菜心苗 •炸芋头 •生根•白萝萄•超甜粟米•莲藕片•爽口芋丝•木耳•蜂巢豆腐
其他蔬菜方面,我打边炉好钟意食皇帝菜 、生菜🥬 超甜粟米、莲藕片,用料新鲜食落爽脆,最紧要唔使自己洗菜,汤底衬托出蔬菜原本的清甜味道。 【粉面 •小食】
红薯粉 •出 前一丁 •韩国面 •稻庭乌冬•马尾粉丝。白饭• 炸鱼皮 • 炸响铃 自家制
今晚唔食太多淀粉质,最后食埋爽脆鱼皮、炸响铃 自家制,汤底带来的辣味都几特别。 【饮品】
竹蔗水.可乐.ZERO•7喜 .芬达.清凉爽 •柠檬茶•C+柠檬 •乌龙茶 •指定啤酒
雪柜有好多饮品可以拣,我哋今晚唔饮啤酒,打边炉梗系最好饮竹蔗水清凉解毒啦! 【 甜品】
火锅任食客每位送一杯 【Haagen Dazs 】 雪糕,高级信心嘅保证,最喜欢士多啤梨味同埋朱古力味,作为今晚完美的句号。 总括很喜欢芝士 鸡煲,食物有质素,价钱非常亲民,店员好有礼貌而且招呼好好,介绍套餐非常清楚,上菜速度快又唔会漏单,下次会再来滚喜任食。