2022-04-10 160 浏览
早喺2015年,Bake Inc. 集团旗下嘅bake cheese tart早已登陆香港,亦成功带起一股芝士挞风潮,夸张程度系一出炉随即售罄!食客讲紧闲闲哋排两个钟队!不过碍于某啲原因(我哋估不外乎都系租金或营运上嘅问题喇…),其总公司决定于2019年退出香港市场🥲 不过大家唔使惊,因为于上年年尾,佢哋已经重新出发,再次进攻香港巿场喇😭今次我哋食佢嘅王牌之作,招牌芝士挞🤤原材料选用北海道新鲜芝士和牛奶等原材料等,重点系个慕士酱系用奶油乳酪,食落有香浓牛奶味并带有少少清新酸味,而个饼底更用咗”二次烘焙” (ed小分享 : 所谓”二次烘焙”,即系先烤饼底到半熟后,加埋啲奶油乳酪慕士酱落去再烤多一次,以保证慕士酱外外脆内软) 一出炉嘅时候净系阵香气已经可以令到你乖乖地咁排队俾钱😂