2010-07-04
Apm呢间分店新开,今日一行6人就去左试下..但6:30pm去到已经要等位,但好彩等左15分钟到就有位..但今次一大班人既关系,所以无影到相..我地总共叫左:三丝粉皮︰呢个味道ok,但d粉皮略为太厚,食落无咁好味,而且size偏细..鲜肉小笼包X2 : 呢个味道都ok,但皮整得太厚,但入面都有汤而且热辣家乡炒年糕 : 年糕软硬适中,而且味道ok上海粗炒 : 呢个无食到,但睇落唔太油,好似唔错..炒饭 : 呢个都无食,但其他人话唔错,但味道略为偏咸..葱爆牛肉配薄饼 : 牛肉唔会太老,但葱比牛肉多好多, 薄饼系片皮鸭个d薄饼,但得个4-5块到..略为小左d..四季豆 : 好惹味 酸辣汤云吞 : 云吞好食, 汤对于我有少少辣但足料鲜肉锅贴 : 个底香脆, 入面有汁~熏鱼 : 无食,其他人话系甜甜地.但好多骨甜品高力豆沙 炸得唔透, 而且入面极之少豆沙!!豆沙窝饼 偏油, 而且唔脆酒壤丸子 第一次试酒壤丸子, 味道ok, 算系3个甜品入面比较好既一个甜品~整体黎讲,呢间d炒野既size正常,但小食冷盘既份量就偏小..而且葱爆牛肉同炒饭等既味道略为偏咸.. 服务方面唔错,出面好多人等位,但都无
我地总共叫左:
家乡炒年糕 : 年糕软硬适中,而且味道ok
上海粗炒 : 呢个无食到,但睇落唔太油,好似唔错..
炒饭 : 呢个都无食,但其他人话唔错,但味道略为偏咸..
四季豆 : 好惹味
酸辣汤云吞 : 云吞好食, 汤对于我有少少辣但足料
鲜肉锅贴 : 个底香脆, 入面有汁~
熏鱼 : 无食,其他人话系甜甜地.但好多骨
甜品
高力豆沙 炸得唔透, 而且入面极之少豆沙!!
豆沙窝饼 偏油, 而且唔脆
整体黎讲,呢间d炒野既size正常,但小食冷盘既份量就偏小..而且葱爆牛肉同炒饭等既味道略为偏咸.. 服务方面唔错,出面好多人等位,但都无催,而且卙荼添荼等都好快手.. 但如果系坐系佢出面个d位,直接系等位既人群隔离,无玻璃阻隔,可以会有d嘈.. 而可能因为呢间分店系新开既关系,所以我觉得佢既水准不及太古城分店, 而系同商场入面,我亦觉得家传沪晓比佢更加优胜..