我系住喺 佢哋店舖附近嘅 屋苑, 其实已经试过 几次~ 五个人 食嘢5个餐, 个餐一个价钱冻饮一个价钱, 埋单前喺座位上用计数机计晒总数, 去到 收银处 收银阿姐就会用计数机好似喺度帮你计紧总数, 但每次都会喺总数上面加多10元至 50元, 我相信佢系博你冇计清楚总数~ 讲真我已经经历过几次~ 几次都即场同佢讲番 总数价钱, 佢就会重新计过, 当然总数就系你自己计𠮶个数, 佢就好似 当自己唔小心收返正常价钱, 一次我可以当你唔小心,但系 超过三次以上呢啲系惯犯, 我唔知佢系咪老细定系 一个收银员,但 以上嘅动作已经系 构成 刑事 成分 。 我打算 再去 收集证据 埋单前录影, 当有完整 三次以上 嘅证据我就会报警。