2024-02-04
☞ 铜锣湾 ROYAL INN ☜ ———————————————上次食过呢间觉得几好食,今次带个friend嚟庆祝生日🙈———————————————◊ 炭烧8oz安格斯裙柳牛扒 ($298) ◊牛嘅呢个部位食落比较韧,但因为我哋嗌三成,所以都还可以。呢一块牛扒嘅牛味好香,而且其实八安士份量都好多😆美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5 ◊ 辣炒西班牙八爪鱼 ($148) ◊八爪鱼大大粒,咬落仲要好弹牙。一齐炒嘅薯仔都好香,好粉糯,啲菜同辣椒食落好惹味,配上脆片食落有多重口感😚美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 白松露薯条 ($78) ◊呢个系上次嗌过嘅嘢再encore😝美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 香脆猪面颊肉意大利松露小云吞 ($158) ◊平时唔太钟意食水饺云吞,但意大利嘅小云吞就唔同啦,表面痴上香浓嘅松露忌廉汁,配上Jim面颊肉,好香又好食😍美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 自家制蓝莓酱士多啤梨班戟 ($88) ◊班戟嘅皮软腍腍而又带点烟靭,蓝莓酱食落唔会太酸,越食越开胃,而且仲有大量嘅莓,系一个又靓又唔会太邪恶嘅甜品😎美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 茶 - 白桃果园、美果洋甘菊 ($42+4
———————————————
上次食过呢间觉得几好食,今次带个friend嚟庆祝生日🙈
◊ 炭烧8oz安格斯裙柳牛扒 ($298) ◊
美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5
◊ 辣炒西班牙八爪鱼 ($148) ◊
◊ 白松露薯条 ($78) ◊
呢个系上次嗌过嘅嘢再encore😝
◊ 香脆猪面颊肉意大利松露小云吞 ($158) ◊
◊ 自家制蓝莓酱士多啤梨班戟 ($88) ◊
◊ 茶 - 白桃果园、美果洋甘菊 ($42+42) ◊
两壶茶都系意料之中嘅味道,饮落都几香浓🤩
美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5
📍:
ROYAL INN
铜锣湾告士打道311号皇室堡3楼313-314号舖
#为食猪在铜锣湾 #铜锣湾美食
#foodblog #西式菜 #牛扒 #八爪鱼 #薯条 #香港美食 #香港餐厅