2023-04-15
约左朋友系上水食饭,上水呢头出名冇乜野食,经过见到呢间装修几靓既日本居酒屋,价钱合理,决定试试佢!店铺位置宽敞,坐得好舒服唔会好逼夹,岩晒两个人食饭吹下水。食物方面都几多选择,有拉面又有丼饭,加上有唔同好多小食可以叫,真系有种去左日本居酒屋既感觉。拉面方面,佢有好多味道可以拣,同埋好贴心有得简面既硬度同面条种类,我叫左个最原始猪骨浓汤太面($82),可以试下餐厅既技术!个面黎到已经有好香既猪骨味,食落系好浓厚既汤底,但唔会好油腻,拿捏得刚刚好。叉烧半肥瘦,淡淡油脂味。个溏心蛋都好香,正常水平。我朋友叫左个黑松露猪骨太面($88),黎到既时候散发阵阵黑松露香气,食到猪骨味之余,加上淡淡松露味,味道都几夹!小食我地叫左炸鸡($42),食落都几juicy,加埋个甜甜地既酱,食落好香口。另外叫左个芝士明太子玉子烧($88),好多明太子酱,蛋味好香!
店铺位置宽敞,坐得好舒服唔会好逼夹,岩晒两个人食饭吹下水。