2024-03-29
好友话最近见到上水广场新开咗间少女感十足嘅Cafe👀约好大家放假一齐去试吓,顺便行街shopping买新衫😆😆晚市menu都几抵食,包餐汤/沙律,选择又多👍🏻最吸晴一定喺琳瑯满目嘅甜品柜,主打每日新鲜制作各式甜品🍮🔹是日餐汤第一次试红腰豆汤,汤头浓稠,甜度适中,红腰豆味浓郁;配一片提子合桃包,有诚意❤️🔹是日沙律水牛芝士配香甜蕃茄仔、新鲜爽脆沙律菜,清新又开胃🥬🔹炭烧美国choice顶级西冷配薯条(10安士)西冷牛扒大大块,份量十足,外层烧得香脆,肉质粉嫩多汁,搭配餐厅自家调制肉汁,入口Juicy带点嚼劲~配菜包括大量田园蔬菜及即叫即炸脆卜卜薯条,够晒丰富🤟🏻🔹威灵顿三文鱼配柠檬牛油汁餐厅招牌菜式之一!大大件厚切三文鱼,以威灵顿方式烹煮,外层酥皮充满牛油香,够晒酥香~三文鱼肉嫩滑,口感绵密,搭配自家调制柠檬牛油汁,清新得黎更能突显三文鱼嘅鲜甜味😋🔹冻朱古力咖啡浓郁咖啡夹杂阵阵朱古力香,而家呢个天气饮,够哂消暑又提神💡🔹桂圆红枣茶原壶呈上,卖相精致,打卡一流💁🏻♀️作为女性养颜三宝👉🏻桂圆、红枣、枸杞,香甜清润,滋补又养生💋🔹迷你蛋糕开心果迷嘅我哋拣咗100% Pistachio,细滑忌廉
晚市menu都几抵食,包餐汤/沙律,选择又多👍🏻最吸晴一定喺琳瑯满目嘅甜品柜,主打每日新鲜制作各式甜品🍮 🔹是日餐汤
第一次试红腰豆汤,汤头浓稠,甜度适中,红腰豆味浓郁;配一片提子合桃包,有诚意❤️ 🔹是日沙律
水牛芝士配香甜蕃茄仔、新鲜爽脆沙律菜,清新又开胃🥬 🔹炭烧美国choice顶级西冷配薯条(10安士)
西冷牛扒大大块,份量十足,外层烧得香脆,肉质粉嫩多汁,搭配餐厅自家调制肉汁,入口Juicy带点嚼劲~配菜包括大量田园蔬菜及即叫即炸脆卜卜薯条,够晒丰富🤟🏻 🔹威灵顿三文鱼配柠檬牛油汁
餐厅招牌菜式之一!大大件厚切三文鱼,以威灵顿方式烹煮,外层酥皮充满牛油香,够晒酥香~三文鱼肉嫩滑,口感绵密,搭配自家调制柠檬牛油汁,清新得黎更能突显三文鱼嘅鲜甜味😋 🔹冻朱古力咖啡
浓郁咖啡夹杂阵阵朱古力香,而家呢个天气饮,够哂消暑又提神💡 🔹桂圆红枣茶
原壶呈上,卖相精致,打卡一流💁🏻♀️作为女性养颜三宝👉🏻桂圆、红枣、枸杞,香甜清润,滋补又养生💋 🔹迷你蛋糕
开心果迷嘅我哋拣咗100% Pistachio,细滑忌廉包裹著海绵蛋糕及开心果夹心,口感细腻香滑,面层仲有开心果碎,阵阵甘香味,甜而不腻💋 🔹Merci 之千与千层
卖相超吸晴💘大大个牛油香脆千层酥配Movenpick云呢拿雪糕、新鲜水果、开心果果仁碎,层次感十足,大人小朋友都岩食😬 Merci Cafe by Déesses✨
📍上水龙琛路39号上水广场5楼512号舖
#香港美食 #打卡美食 #上水美食 #香港旅游 #香港新餐厅 #cafe #蛋糕 #新开cafe #香港好去处